Doplněk stravy

Andropauza, aneb Jak vyzrát na mužský přechod?

Každý nejspíš ví, co je to menopauza. Přechod se však týká i mužů. Probíhá podobně, jako ten ženský, a potká každého. V tomto článku se dozvíte, jak vyzrát na andropauzu a čím zmírnit její projevy.

Andropauza, aneb Jak vyzrát na mužský přechod?

Co je to andropauza neboli mužský přechod? 

Jde o období v životě muže, které lze označit jako určitý přelom. Hlavním projevem je pokles hladiny testosteronu a s tím spojené změny. Muži se mohou cítit podobně, jako ženy během menopauzy – přichází únava, vyčerpání, změny nálad, ztráta kondice, nebo i viditelné projevy. Může se změnit postava, protože se víc začne ukládat tuk. 

Protože hormony řídí chod celého těla, a jejich hladiny se nezmění ze dne na den, přichází i andropauza pozvolna. Někdo ji nemusí ani zaznamenat, jiný však může pocítit její příznaky v maximální míře. 

Mužský přechod nelze odvrátit ani zastavit – je to přirozená součást života, které se nemusíte bát!

Co během andropauzy pomáhá?

Jak jsme zmínili, nejzásadnější věcí je pokles hladiny testosteronu. Pomůže, když se muž bude snažit podpořit tvorbu testosteronu, čímž se zmírní příznaky. Testosteron se tvoří během kvalitního spánku, proto je dobré spát nejméně 8 h denně, pravidelně, v naprosté tmě a tichu. Tvorbu testosteronu podporuje také zinek. Ten prospívá ještě mnohem víc – hraje roli v plodnosti a schopnosti reprodukce, a napomáhá celkovému zdraví. 

Další věcí, kterou můžete udělat, je zabojovat s jednotlivými příznaky. Pokuste se odstranit ze svého života stres, a udržet si duševní pohodu a klid. 

Co se týče energie, obrovským nakopávačem je ženšen. Na rozdíl od kávy neobsahuje kofein a účinkuje dlouhodobě. Navíc podpoří celkové zdraví organismu. 

Jak vyzrát na mužský přechod? - ilustrační obrázek

Zdravá životospráva je klíčem k poklidnému přechodu

Jak to tedy vlastně celé pojmout? Andropauza se bohužel nikomu nevyhne. Je dobré tento fakt přijmout, a uzpůsobit svůj životní styl. Kvalitně spěte, dobře jezte, a dodržujte pitný režim. Svůj jídelníček obohaťte o zinek a hořčík a určitě sáhněte po pomoci z přírody v podobě bylinných výtažků. 

Andropauza netrvá věčně – pokuste se zůstat nad věcí a najít i pár pozitiv. Třeba díky přechodu konečně najdete cestu, jak žít pomaleji a klidněji! 

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se