Doplněk stravy

Cesta, jak překonat únavový syndrom, spočívá v odpočinku a doplnění živin

Potkat může kohokoli z nás. Není ho snadné určit, ale ať už se snažíte bojovat s dočasnou únavou, nebo hledáte způsob, jak překonat únavový syndrom jako stanovenou diagnózu, řídit se můžete podobnými doporučeními: zaměřit se na spánek a odpočinek, a doplňovat vitamíny a minerály.

Cesta, jak překonat únavový syndrom, spočívá v odpočinku a doplnění živin

Co je vlastně únavový syndrom?

Pojem únavový syndrom známe spíše z posledních pár let. Zatím se přesně neví, zda jde jen o soubor několika nepříjemných reakcí těla, nebo o stav, který zaručeně předchází vážnější chorobě. Protože má mnoho neurčitých projevů, které se u lidí liší, a které se snadno dají zaměnit, není jednoduché diagnózu stanovit. Cesta, jak překonat únavový syndrom, bývá spletitá, ale ne nemožná. Jestliže vás trápí dlouhodobé napětí a vyčerpání, musíte pro sebe něco udělat. 

Je únavový syndrom psychosomatický?

O tom, že náš psychický a fyzický stav spolu souvisejí, už není pochyb. V případě únavového syndromu to platí dvojnásob. Pokud hledáte způsoby, jak překonat únavový syndrom, rozhodně se zaměřte na obojí. Ztráta fyzické kondice přirozeně přináší špatnou náladu, a nepříjemné úzkosti a pocit vyhoření jdou ruku v ruce s projevy na tělesné schránce. Když se vám podaří zlepšit stav jednoho, bude vám lépe i v té druhé oblasti.

Bojujte všemi prostředky

Základem všeho je klid a odpočinek. Úplně nový způsob života. Únavový syndrom postihuje osoby v produktivním věku, a často je důsledkem stresu a přetížení. Tělo nám dává varovný signál, že je třeba něco hodně změnit, jinak bude zle. Cesta, jak překonat únavový syndrom, spočívá v odstranění stresorů a věcí, které nám ho způsobily. Spěte nejméně 8 hodin denně, odpočívejte pasivně i aktivně. A odpočívejte fyzicky i duševně. K tomu přidejte vitamíny a minerály, které vám nejspíš mohou chybět

Jak tedy překonat únavu?

Imunitní systém nás chrání před neduhy všeho druhu. Únavový syndrom představuje pro organismus zátěž a oslabení, proto je potřeba doplňovat vitamín C a vitamín D, které napomáhají k posílení imunity. Nezapomínejte ani na minerály, jejichž spotřeba při zátěži organismu stoupá. Hořčík a zinek patří mezi ty nejzákladnější. Vyzkoušet můžete i další přírodní prostředky, které podpoří duševní pohodu, pomůžou dodat energii, a zároveň bojují proti únavě. Mezi ně patří ženšen – jeden z nejsilnějších rostlinných pomocníků pro vitalitu. 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se