Doplněk stravy

Co obsahuje zinek? Tyhle potraviny byste měli jíst každý den!

Snažíte se vitamíny a minerály doplňovat díky pestré stravě? Naprosto skvěle! Přečtěte si, co obsahuje zinek a v čem je vlastně zdraví prospěšný:

Co obsahuje zinek? Tyhle potraviny byste měli jíst každý den!

Živočišné zdroje zinku jsou pro organismus lépe využitelné

U zinku platí jednoduchá nápověda: najdeme ho v potravinách, které mají hodně bílkovin. Z živočišných produktů jsou to hlavně tmavší druhy masa a vnitřnosti. Mléčné produkty a vajíčka ho obsahují méně, ale stále jde o dobrý zdroj tohoto prvku. Co obsahuje zinek ze všeho nejvíc? Jsou to ústřice! Škoda, že v našich končinách jsou jen těžko dosažitelné. 

Zdroje zinku jsou tu i pro vegany

Ne každou živinu mohou lidé, kteří nejedí maso, doplňovat tak snadno. U zinku tomu tak naštěstí není. Najdeme ho v luštěninách, a obecně v semínkách a oříškách. Vyzdvihneme především konopné semínko a mandle. Zaměřit se můžete také na celozrnné potraviny, a na zinek jsou hodně bohaté i ovesné vločky. Je dobré zkusit si vypočítat, jaké množství dané potraviny musíme sníst, abychom pokryli potřebnou denní dávku zinku. 

Ořechy - bohatý zdroj zinku

Kolik zinku vlastně potřebujete? 

Muži by měli zinku přijímat víc než ženy. Pro něžné pohlaví je stanovena doporučená denní dávka zinku na 8 mg, pro muže je to 11 mg. Je to proto, že zinek část zinku je uložena ve spermatu, a celkově je tento prvek pro mužské pohlavní orgány naprosto klíčový.

Takže, pánové, zkuste každý den myslet na to, abyste si dopřáli potraviny bohaté na zinek, nebo si pro sebe zvolte kvalitní doplněk stravy.

Zinek potřebuje každý z nás, protože:

  • je důležitý pro udržení dobrého stavu kostí, kůže, nehtů i vlasů
  • podílí se na normální funkci imunitního systému
  • u mužů pomáhá udržet správnou hladinu testosteronu

Právě jste se o zinku dozvěděli všechno, co je potřeba vědět. Víte, že je důležité myslet na pestrý jídelníček a konzumovat spoustu celozrnných obilovin, oříšků a maso v rozumné míře. Kromě toho lze zinek snadno doplňovat formou doplňků stravy. Pokud se po nich budete poohlížet, doporučujeme zvolit ty kombinované.

Muži totiž potřebují mnohem víc živin než jen zinek. Je to také hořčík, vitamín D a selen. Všechny najdete v produktu ProMan Plus. 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se