Doplněk stravy

Jak dlouho trvá mužský přechod a proč hraje roli i spodní prádlo?

Připadá vám, že se začínáte chovat jako vaše manželka v přechodu? Ano, i muži mají své dny. Konkrétně andropauzu. Zajímá vás, jak dlouho trvá mužský přechod a zda vás vůbec musí potkat?

Jak dlouho trvá mužský přechod a proč hraje roli i spodní prádlo?

Co se v článku dozvíte:

  • co je to andropauza a jak se liší od menopauzy
  • jak dlouho trvá mužský přechod a koho se týká
  • které drobnosti mohou mužský přechod významně ovlivnit

Přechod nemají jenom pro ženy

Sice se o něm ve společnosti téměř nemluví, ale přesto existuje. Mužský přechod, odborně nazývaný andropauza, je součástí života každého muže. Je to období, kdy se mužské tělo začne měnit, a to nejen vizuálně. Je doprovázený hormonálními změnami a zejména jde o pokles testosteronu. 

Zatímco někteří muži na sobě nepozorují skoro žádné změny, jiní si ho bohužel prožijí se vší parádou, a projevy jsou podobné jako u menopauzy žen. Odpověď na otázku Jak dlouho trvá mužský přechod proto není jednoduchá – někdy totiž muž ani nepozná, kdy u něj andropauza začala. 

Jak dlouho trvá mužský přechod a proč hraje roli i spodní prádlo? - ilustrační obrázek

Objevily se u vás tyto příznaky? Pak jste možná v přechodu

Andropauza přichází bez ohlášení a na váš věk se příliš neptá. Změny nálad, únava, podrážděnost, vypadávání vlasů nebo potíže v intimní oblasti. Hormonální změny mohou způsobit doslova bouři.

Jak dlouho trvá mužský přechod, neboli andropauza?

Obvykle andropauza přijde kolem 40. až 50. roku života, ale pokles testosteronu obvykle začíná už mnohem dříve (kolem třicítky). Jak dlouho trvá mužský přechod? U každého je to jiné, ale mírné projevy mohou přetrvávat i řadu let. Rozhodně nejde o proces, který by tělo zvládlo za měsíc! Vyplatí se proto pro své zdraví něco udělat:

Jděte na to přes trenýrky

Říká se, že někdy ty nejjednodušší věci jsou ty nejlepší. A tak je to i s volbou spodního prádla. Testosteron se produkuje ve varlatech, které potřebují o něco nižší teplotu než zbytek těla. Dopřejte jim tedy volnost v takovém spodním prádle, které bude vzdušné a prodyšné. Toto kritérium splňují trenýrky, které oproti boxerkám a slipům pomůžou udržovat správnou teplotu v intimní oblasti. 

Jak dlouho trvá mužský přechod a proč hraje roli i spodní prádlo? - ilustrační obrázek

Tvorbu testosteronu podpoří sport

Fyzická aktivita zlepší nejenom vaši kondici, ale také tvorbu testosteronu. Pohyb a adrenalin vás doslova nakopnou. Nemusí jít o dřinu v posilovně – počítá se jakákoli fyzická aktivita, ideálně pravidelná a na čerstvém vzduchu.

Testosteron se nejvíc tvoří během spánku, proto si po aktivním odpočinku nezapomínejte dopřávat kvalitní spánek. 

Jaké vybrat výživové doplňky?

Doplňky stravy jsou vždy sázka na jistotu. Obsahují totiž přesně takové látky a v takovém množství, které naše tělo ocení. Během andropauzy jde o dvě klíčové věci: zmírnit pokles testosteronu a podpořit jeho tvorbu, a pak se snažit řešit projevy mužského přechodu:

Tvorbu testosteronu podporuje hlavně zinek. Kromě toho se stará o celý reprodukční systém, a protože ho v běžné stravě moc není, je fajn ho doplňovat.

Na únavu a vyčerpání pomáhá třeba ženšen. Protože je důležité zaměřit se na fyzickou i duševní kondici, vyzkoušejte také damianu. 

Pro mužské zdraví je pak ideální kombinace hořčíku, zinku, vitamínů skupiny B, vitamín C a vitamín D. To je takový základ, který by muži měli doplňovat bez ohledu na svůj věk. 

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se