Doplněk stravy

Jak podpořit testosteron? Užívejte zinek!

Uveďme ale věci na pravou míru: hledáte možnosti, jak zvýšit testosteron? Buďte opatrní. Přirozenou a bezpečnou cestou bohužel hladina testosteronu zvýšit nejde. To je možné jen pod lékařským dohledem v rámci hormonální léčby.

Jak podpořit testosteron? Užívejte zinek!

Je ale možné zaměřit se na udržení hladiny testosteronu a podpořit jeho tvorbu. A k tomu se hodí jak rostlinné výtažky, tak některé minerály, kterým jednoznačně vévodí zinek. 

Zinek pomáhá udržet hladinu testosteronu

Testosteron je hormon odpovědný za mužské zdraví. Hraje roli nejen v otázce reprodukce a prostaty. Hladina testosteronu se projeví na našem vzhledu, chování i náladě. Bohužel se v dnešní době chováme spíš tak, že hladina testosteronu klesá: málo spíme, s jídlem se odbýváme, a sedavé zaměstnání nekompenzujeme aktivním pohybem. 

Jak podpořit testosteron? Užívejte zinek! - ilustrační obrázek

Pro hladinu testosteronu je nezbytný zinek. V mládí s tím není až takový problém, protože se testosteronu tvoří dost. Po třicítce ale tvorba klesá. Každý rok řádově o pár procent. Snížená tvorba testosteronu se projeví únavou, podrážděností a fyzickou i duševní vyčerpaností. 

Pozor na ztráty zinku - jako jiné minerály se odplavuje pocením a pokud máte hodně fyzické aktivity, potřebuje ho tělo větší množství pro regeneraci. 

Zinek má spoustu dalších skvělých vedlejších účinků:

Z předchozích řádků se může zdát, že zinek je minerálem ryze pro muže. To ale není pravda, je ohromně prospěšný i pro ženy. Podílí se na metabolismu cukrů, tuků a bílkovin, a chrání naše buňky před škodlivinami. Je důležitý pro kosti, svaly, a krásnou pokožku, vlasy i nehty. Největším benefitem je bezesporu podpora imunity, a protože obecně méně jíme potraviny bohaté na zinek, je fajn dopřát si ho v doplňku stravy. 

Ústřice, houby i dýňová semínka

To jsou potraviny bohaté na zinek. Jako zdroj zinku se hodí i hovězí maso. Vždy ale popřemýšlejte, kolik jste dané potraviny schopni sníst, a tím pádem kolik zinku přijmete. Pro podporu tvorby testosteronu je určitě skvělé kombinovat zinek s dalšími minerály a vitamíny, které povzbudí mužské zdraví. Je to hlavně selen, vitamíny skupiny B a vitamín D

Přečtěte si také náš článek, kde se zabýváme doporučenou denní dávkou zinku.

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se