Doplněk stravy

Jaké má vitamin B12 zdroje? Hledejte ho v mase a vnitřnostech

Jeho druhý název je kobalamin. Jaké má vitamín B12 zdroje a kdo by ho měl doplňovat formou výživových doplňků? A jak prospívá našemu zdraví?

Jaké má vitamin B12 zdroje? Hledejte ho v mase a vnitřnostech

Podpora krvetvorby a vývoje nervové soustavy

Vitamín B12 je v tomto směru hodně důležitý již od dětství. Podílí se na tvorbě červených krvinek a bez něj nedokážou dobře plnit svou funkci. Kromě toho jde o klíčovou živinu pro podporu nervové soustavy. Jiná látka ho navíc nemůže nahradit. 

Problém s vitamínem B12 mají často vegani a vegetariáni. Jelikož má vitamín B12 zdroje především živočišného původu, není pro ně prakticky možné jej získat ze stravy. Lidé preferující rostlinné potraviny by měli vážně uvažovat o doplňování vitamínu B12 formou doplňků stravy

Maso a vnitřnosti – proč má vitamín B12 zdroj právě v nich?

Zmiňme nejprve to, jaké má vitamín B12 zdroje v rostlinné říši. Našli bychom ho v chlorelle a spirulině. Bohužel to jsou potraviny, které se konzumují zřídka kdy. A pokud ano, platí, že vitamín B12 z rostlinných zdrojů má v lidském těle omezenou vstřebatelnost.

Zaměřme se především na živočišné zdroje vitamínu B12: maso, vnitřnosti a vajíčka. Všimněte si té souvislosti: vitamín B12, který se podílí na krvetvorbě, najdeme hlavně v bohatě prokrvených částech masa. Těmi jsou – játra, ledviny či srdíčko. Menší množství je pak v červeném mase obecně (hovězí, vepřové, zvěřina), a nesrovnatelně méně v bílém mase.

V čem je vitamín B12 důležitý pro muže?

Tyto účinky jsou u vitamínu B12 potvrzené zdravotními úřady:

  • přispívá k normální činnosti nervové soustavy
  • přispívá k udržení normální psychické činnosti
  • podílí se na tvorbě červených krvinek
  • Přispívá k normální funkci imunitního systému
  • napomáhá ke snížení míry únavy a vyčerpání

Vitamín B12 muži jednoduše potřebují pro svůj aktivní život, aby měli duševní i fyzickou sílu. K zachování zdraví je důležité celé spektrum vitamínů a minerálů, mezi které vitamín B12 rozhodně patří. Vzhledem k tomu, jaké má vitamín B12 zdroje, pro pány nemusí být složité ho pravidelně doplňovat. 

Vnitřnosti i netučné maso jsou výživově nesmírně hodnotné. Kromě vitamínu B12 mají vysoký obsah bílkovin, což je živina nezbytná pro růst svalové hmoty. Nezabijte ale dobrou surovinu špatnou přípravou! Maso a vnitřnosti připravujte šetrně a nepoužívejte moc tuku. 

Netučné maso je výživově nesmírně hodnotné

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se