Doplněk stravy

Když se andropauza projeví naplno, aneb Jak se uvolnit od stresu?

Jedním z nejčastějších projevů mužského přechodu je podrážděnost, vyčerpání a náladovost. Vyzkoušejte naše tipy, jak se uvolnit od stresu a jak zabojovat s andropauzou přírodní cestou.

Když se andropauza projeví naplno, aneb Jak se uvolnit od stresu?

Potká přechod všechny muže?

Mužský přechod je obdobou ženské menopauzy a vyhnout se mu nelze. Ne každý muž ale pocítí jeho příznaky naplno a stává se, že může proběhnout bez povšimnutí. Každý jsme však originál a existují i lidé, kteří si tenhle kalich hořkosti vypijí do dna. 

Andropauza je přirozenou součástí života, kdy dochází k velkým hormonálním změnám.

To s sebou nese nejrůznější obtíže – od těch psychických až po fyzické (např. sklon k tloustnutí, ztráta kondičky atd.). Dobrou zprávou je, že si s nimi lze poradit!

Jak se uvolnit od stresu během andropauzy

Stres se na nás valí ze všech stran a samotné projevy přechodu nám na náladě nepřidají. O stresu se mluví jako o něčem, co je běžné a musíme to přežít, jenže to tak úplně není pravda. Je prokázané, že stres je původcem mnoha nemocí. 

Během stresové situace se zastavte. Základem je uvědomit si, že se právě nacházíte uprostřed něčeho, co vám drásá nervy a zastavit to. Nepokračujte v hádce, nenechte si líbit nátlak. Časem se tuto dovednost naučíte lépe ovládat a podaří se vám stresu vyhýbat. 

Náročné situace je potřeba kompenzovat relaxací. Ať už máte náročnou práci nebo osobní život, pamatujte si, že vynaložené úsilí je tělu nutné vynahradit odpočinkem. Ten nepřijde sám od sebe – musíte si na něj vyhradit čas a naplánovat si ho. Zejména náš mozek a nervová soustava potřebují prostor pro regeneraci, takže se pokuste i kvalitně spát. 

Když se andropauza projeví naplno - ilustrační obrázek

Ulevte své mysli pomocí bylinek

Možností, jak se uvolnit od stresu, je celá řada a patří mezi ně i bylinné výtažky. Např. damiana: nenápadná květinka, která uleví od stresu a pomůže navodit duševní klid a pohodu. A prý má účinky i v oblasti intimního života.

Jestliže potřebujete spíše povzbudit a dodat energii, pak zkuste ženšen. Už tisíce let ho lidé užívají pro jeho povzbudivé vlastnosti. Snadno ho můžete doplňovat třeba v kapslích. 

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se