Doplněk stravy

Ke zvýšení testosteronu u mužů napomáhá spánek

Víte, jakou souvislost má spánek a zvýšení testosteronu u mužů? Jde o perfektně propracovaný systém, který však můžeme pozitivně ovlivnit i my sami.

Ke zvýšení testosteronu u mužů napomáhá spánek

Jak působí spánek na zvýšení hladiny testosteronu u mužů?

Hormonální systém je aktivní během REM fáze spánku (spánek se dělí na více cyklů a REM fáze je ta nejhlubší). Jednotlivé fáze se během noci opakují. Čím déle spíme, tím více REM fází máme, a tím větší prostor dáváme našemu tělu k vytvoření optimální hladiny testosteronu

I kvůli tomu se nedá říct, že by odpolední šlofík pomohl ke zvýšení testosteronu u mužů – během této krátké doby se často do hluboké fáze spánku často ani nedostaneme.

Jak tedy správně spát?

  • Spěte alespoň 8 h každý den a před usnutím žádné počítače ani telefony,
  • usínejte a vstávejte ve stejné časy, i o víkendech,
  • odstraňte rušivé elementy – hluk, světlo, ložnici dobře větrejte a nepřetápějte.

Hladina testosteronu kolísá i během dne. Právě díky spánku ho mají muži nejvíc ráno a nejméně večer, kdy už se takříkajíc zásoby ztenčily. 

Když chybí testosteron, muž to na sobě pozná

Téměř vždy se dostaví únava, vyčerpání a podrážděnost. Dříve aktivní muž najednou raději vyhledává ústranní a není s ním řeč. Testosteron se podepíše i na vzhledu – pokud jeho hladina klesá, více se ukládá tuk do oblasti břicha a hůře se buduje svalová hmota.

Pokles testosteronu samozřejmě hraje roli také pro intimní život. Může se snižovat libido, přestože muž je stále v relativně mladém věku. Dle výzkumů začíná testosteron klesat už po třicítce s každým rokem zhruba o 2 %. Už tehdy je ideální doba si svou hladinu testosteronu pohlídat.

Ke zvýšení testosteronu u mužů napomáhá spánek - ilustrační obrázek

Kromě spánku pomáhají doplňky stravy

Je dobré orientovat se více směry a tvorbu testosteronu podporovat jak jen to jde. Vedle spánku je důležitý dostatečný příjem zinku a selenu. Ostatně, ty jsou výborné i na močové cesty a prostatu. Zinek se podílí na udržení normální hladiny testosteronu a plodnosti. Jelikož ho míváme v jídelníčku málo, doporučujeme zaměřit se na něj v doplňcích stravy. 

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se