Doplněk stravy

Na co je dobrý zinek? Má vliv na prostatu a prospívá každému muži

Účinky zinku jsou neopomenutelné. Věděli jste například, že je skvělým antioxidantem? Nebo že si ho naše tělo neumí vytvořit samo, a proto je nezbytné doplňovat ho stravou či výživovými doplňky? Přečtěte si, na co je dobrý zinek a odkud ho čerpat:

Na co je dobrý zinek? Má vliv na prostatu a prospívá každému muži

Zinek jde ruku v ruce s testosteronem

Pánové, zbystřete. Zinek pomáhá udržovat normální hladinu testosteronu (mužského pohlavního hormonu) v krvi. Možná právě proto se říká, že je minerálem mužů. S přibývajícím věkem testosteron klesá, což s sebou bohužel přináší nepříjemnosti. Mohou vás přepadat časté změny nálad, budete se cítit vyčerpaní nebo v horší fyzické kondici. Zinek pomáhá ale i v dalších ohledech, proto čtěte dál!

Na co je dobrý zinek?

  • přispívá k normální plodnosti a rozmnožovací schopnosti
  • má pozitivní vliv na prostatu a tvorbu semene
  • podílí se na procesu dělení buněk
  • podílí se na normálním metabolismu bílkovin, sacharidů, tuků, mastných kyselin
  • přispívá k udržení normálního stavu pokožky, kostí, vlasů a nehtů

Zinek v našem jídelníčku

Najdete ho v živočišných i rostlinných produktech. Jeho vstřebávání ale ovlivňuje to, jaké další potraviny zařazujete do svého jídelníčku. Přemíra cukru, bílého pečiva nebo tuk snižuje vstřebávání zinku, myslete na to. Příjem zinku by měl být ideálně pravidelný. Můžete si třeba denně dopřát hrst dýňových semínek, nebo poctivě užívat doplňky stravy. 

Zinek v tabletách

Jaké potraviny jsou bohaté na zinek?

Milovníci mořských plodů si přijdou na své. Měkkýši (krevety, ústřice, slávky) obsahují totiž velké množství zinku. Možná vám mořské plody nechutnají, možná si je dáváte jen výjimečně. Překvapivě ho můžete najít také v semínkách či oříškách. Dýňové semínko, pistácie nebo kešu jsou nejlepší. Navíc s nimi můžete nastartovat den, pokud si je přidáte do snídaňové kaše. 

U snídaní na chvíli ještě zůstaneme, za zmínku totiž také stojí pšeničné otruby nebo ovesné vločky. V kombinaci se zmíněnými semínky už jde o slušnou porci zinku, co říkáte? 

Plnohodnotný zdroj nejen bílkovin, ale i zinku, jsou luštěniny. A abychom nezapomněli na milovníky masa – hovězí maso obsahuje zinek také. Ideální je samozřejmě zdroje zinku střídat a mít skutečně pestrý jídelníček. 

V tomto článku jste se dozvěděli, na co je dobrý zinek. Pokud máte pocit, že vám jeho doplňování jedině prospěje, poohlédněte se po kvalitním doplňku stravy se zinkem.

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se