Doplněk stravy

Návaly horka u mužů způsobuje i andropauza. Jak ji poznáte?

Ne každý ví, že andropauza, neboli přechod, se týká úplně všech. Velmi nepříjemným projevem jsou návaly horka u mužů. Jak si s nimi poradit se dozvíte v tomto článku.

Návaly horka u mužů způsobuje i andropauza. Jak ji poznáte?

Mužský přechod se nikomu nevyhne, ne každý ho však zaznamená

Zatímco ženy si obvykle vypijí kalich hořkosti během menopauzy až do dna, u mužského pohlaví je to jiné. Andropauza se sice týká všech mužů, ale část z nich si jejích projevů skoro ani nevšimne. Během přechodu dochází k hormonální bouři a s tím, jak se hladina hormonů výrazně mění, můžeme vidět lecjaké projevy na psychice i na těle. 

Pro někoho je náročnější vypořádat se se změnou nálad, jiné muže trápí spíše přibírání na váze a ztráta kondice. Dobrou zprávou je, že vše má řešení!

Jak se andropauza projeví fyzicky?

Většinou je to méně energie, pocit vyčerpání a ztráta svalové hmoty. Vlivem hormonů se najednou hůře buduje, zato se víc ukládá tuk. Hodně nepříjemné jsou návaly horka u mužů. I ty způsobuje rozkolísaná hladina hormonů. Předem nelze předpokládat, kdy nával zase přijde. Stupňují ho ale stresové situace a chvíle, kdy jsme ve fyzickém vypětí. 

Návaly horka u mužů často doprovází zvýšené pocení a to i na těch částech těla, kde byste to nečekali. Zajímavé je, že mohou přijít i v noci. Tehdy je dobré odlišit, zda se nemůže jednat např. o projev nachlazení, nebo zda má návaly na svědomí andropauza. 

Na návaly horka u mužů bohužel žádný zázračný lék neexistuje. Pomůžou ale doplňky stravy na podporu testosteronu, které mají za úkol zmírnit příznaky andropauzy jako takové. 

Doplňujte vitamíny a podpořte tvorbu testosteronu

Pestrý jídelníček plný základních minerálů a vitamínů je klíčem ke zdraví každého muže. Po čtyřicátém roce života by se měli zaměřit zejména na zinek, selen, vitamíny skupiny B či vitamín D. 

Kromě toho hodně pomáhá podpořit přirozenou tvorbu testosteronu v těle. Tím se dají ošálit projevy andropauzy. Vynikající je např. doplněk stravy ProMan Plus, který byl vytvořen právě za tímto účelem. Vedle toho jsou tu další možnosti: kvalitní spánek, pravidelná tělesná aktivita a eliminace stresu. 

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se