Doplněk stravy

Potřebujete nějaké vitamíny na únavu? Víme, na jaké se můžete spolehnout!

Máte po zimě pocit, že už toho na vás bylo dost, a zároveň je nějaká pořádná dovolená v nedohlednu? Nejste v tom sami. Ztráta energie a únava trápí spoustu lidí. Poměrně snadno s tím zatočí vitamíny na únavu. Jaké si vybrat, a kdy je užívat?

Potřebujete nějaké vitamíny na únavu? Víme, na jaké se můžete spolehnout!

Hraje v únavě roli roční doba?

Jen do určité míry. Jistě znáte pojem jarní únava. Skutečně platí, že se u mnoha lidí objeví po zimě pocit vyčerpání a ztráty energie více, než jindy v roce. Je to dané více faktory. Zimní dny jsou krátké, a noci dlouhé. Dost často se stává, že slunce nesvítí dny až týdny vůbec. Kdo žije ve velkých městech, ocitne se klidně po celou zimu pod pokličkou smogu, kterým sluneční paprsky neprojdou.

Hezké počasí přidává na náladě, ale především díky slunci získáváme vitamín D. Ten podporuje imunitu, ale má vliv i na naši psychickou pohodu. Dalším důvodem, proč jsme po zimě trochu bez energie, může být celkový nedostatek vitamínů. Více to platilo dříve, kdy byly k dispozici pouze sezónní potraviny, a od října do dubna to znamenalo minimum čerstvého ovoce a zeleniny. 

Vitamín C na únavu a vyčerpání

Céčko je velice univerzální vitamín. Pomáhá podporovat imunitu, chrání naše buňky, podporuje tvorbu kolagenu v kůži i chrupavkách, a samozřejmě pomáhá k udržení celkové fyzické i psychické kondice. Mnoho lidí si myslí, že vitamín C najdeme skoro ve všech potravinách, a proto není potřebo ho doplňovat. To není tak docela pravda – často bychom danou potravinu museli jíst na kila, abychom získali potřebnou denní dávku vitamínu. Vitamín C je rozhodně důležité doplňovat minimálně od podzimu do jara. 

Vitamín D na imunitu

Ano, únava a psychický stav jsou také otázkou celkové imunity, a to v obou směrech. Psychika zhoršuje naši imunitu, a slabá imunita nám na náladě rozhodně nepřidá. Jak z toho začarovaného kruhu ven? S vitamínem D! Ten se tvoří v naší kůži, když se opalujeme. Zhruba od října do dubna ale musíme vitamín D svému tělu přidávat vhodným doplňkem stravy, či vhodnou stravou. Vitamín D je stavebním kamenem naší obranyschopnosti, ale má mnoho benefitů: podílí se na normálním stavu kostí a svalů, pomáhá ukládat vápník do kostí, a také se podílí na kvalitě zubů.

Jaké vitamíny na únavu tedy vybrat?

Ideální je komplex vitamínu B, C, D a A. Každý totiž působí v těle trochu jinak a navzájem se doplňují, a pro nejlepší efekt je dobré doplňovat je společně. Všechny vitamíny zapíjejte velkou sklenicí vody, a pokuste se trávit co nejvíc času na sluníčku. Únava a pocit, že jste tak nějak přešlí, brzy zmizí. 

Doplňujte také minerály

Stejně jako vitamíny na únavu dobře platí minerály. Pamatujte na pravidelný a dostatečný příjem hořčíku, jódu a zinku. A nezapomeňte – pokud toho máte právě na práci víc, než jindy, nebo máte kupu starostí, potřebujete také zvýšit celkový příjem živin. Ve stresu a během fyzického výkonu je totiž tělo spotřebovává více. 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se