Doplněk stravy

Spolehlivý doplněk stravy testosteron nedodává, může však podpořit jeho přirozenou tvorbu

Jak je to s produkty, které slibují zvýšení hladiny testosteronu? Opravdu se na ně můžete spolehnout? Raději se na své potíže zaměřte komplexně a pomoc hledejte ve zdravém životním stylu. Doplněk stravy testosteron totiž obsahovat nemá, pokud je volně prodejný…

Spolehlivý doplněk stravy testosteron nedodává, může však podpořit jeho přirozenou tvorbu

Užívání hormonů není legrace

Dospěli jste k rozhodnutí, že vaše potíže by mohlo vyřešit doplňování testosteronu? Zkuste se na situaci podívat skutečně ze všech úhlů pohledu. Hormony jsou látky, které si tělo produkuje samo, a které velmi zjednodušeně řečeno řídí chod našeho těla.

Pokud máte nějakého hormonu málo, nejde ho jednoduše začít užívat v tabletách a myslet si, že tím se vše vyřeší. 

Především je nutné uvědomit si, že takový postup musí vždy probíhat pod dozorem lékaře, a že preparáty s hormony nikdy neseženete bez předpisu. Pokud snad ano, dejte od nich ruce pryč. Jejich užívání bez vědomí doktora není bezpečné! Doplněk stravy testosteron obsahovat nesmí, pokud je volně prodejný a od spolehlivého výrobce. 

Je tedy možné podpořit hladinu testosteronu i bez hormonálních preparátů?

Ano, možné to je. Jistě víte, že organismus lze podporovat mnoha přírodními výtažky, minerály a vitamíny, a částečně tak ovlivnit své zdraví. Existují i živiny, které podporují přirozenou tvorbu testosteronu, a nejlepší je zařadit je pravidelně do vašeho jídelníčku:

Co napomáhá tvorbě testosteronu?

  • Zinek se podílí na udržení hladiny testosteronu, a kromě toho je nezbytný pro reprodukční systém. Podílí se také na metabolismu a rozhodně je celkově zdraví prospěšný.
  • Spánek je zadarmo, a přitom tolik opomíjený! Testosteron se tvoří hlavně během spánku. Mějte na paměti, že nestačí spát 3 h. Celý proces má svůj řád, a pokud spíte málo, tvorba testosteronu je snížena až o desítky procent. Velmi důležitá je i kvalita spánku. Tedy, omezit rušivé elementy, a snažit se spát nejméně 8 h denně, v pravidelných časech.
  • Omezení stresu také nic nestojí, ačkoli jde o úhel pohledu. V každém případě je ve vašem nejvyšším zájmu vyvarovat se mu. Během vypětí se produkuje hormon kortizol, který má za úkol vás chránit. Ten ale pracuje úplně opačně než testosteron, jehož tvorbu utlumuje. 

Jedním z projevů nedostatku testosteronu je mimo jiné únava

Co platí na projevy, které má nedostatek testosteronu? 

Výše jsme zmínili, jakou cestou je možné podpořit tvorbu testosteronu. Řešení můžete hledat i jinde – pracovat na tom, abyste zmírnili nepříjemné projevy, které nedostatek testosteronu má. Je to únava, vyčerpání, zhoršená fyzická i duševní kondice, podrážděnost, náladovost, nebo i změny co se týče vzhledu – kvalita vlasů či tzv. ,,taťkovská postava“. 

Pískavice řecké seno je dokonce i chutné, používá se jako koření hlavně ve středozemní kuchyni. Působí jako mentální tonikum, a podílí se na udržování hladiny tuků. To s mužským zdravím úzce, i když trochu složitě souvisí. Právě tuky (cholesterol) souvisejí s produkcí testosteronu.

Damiana je skvělá pro regeneraci duševní i fyzické síly a odolnosti. Má pozitivní vliv na nervový systém a při stresu. 

Pokles hladiny testosteronu je po třicítce přirozený. Při řešení těchto potíží vezměte rozum do hrsti: bezpečný doplněk stravy testosteron obsahovat nemá, v tom je česká legislativa přísná. Zaměřte se raději na zdravý životní styl, kvalitní spánek, sport, a zkuste doplňovat zinek. S bojem proti stresu a vypětí vám pomůžou produkty přírody. 

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se