Doplněk stravy

Vitamíny pro muže na plodnost? Důležitější jsou minerály.

Ve snaze počít potomka jsou často vyhledávané vitamíny pro muže na plodnost. Ze své podstaty ale příliš pomoci nemohou, proto je lepší zaměřit se na přísun minerálů.

Vitamíny pro muže na plodnost? Důležitější jsou minerály.

Vitamíny jsou malí páni

Ohromně prospívají imunitě, dokážou podpořit pohybový aparát, nebo díky nim máme krásnější pokožku. Zvýšit plodnost ale bohužel nedokážou. Mnoho z nich ani nelze ukládat do zásoby. Pro početí dítěte je samozřejmě důležité být v dobré fyzické a duševní kondici a k tomu vitamíny v každém případě patří. Ale neměli bychom na ně spoléhat jako na spásu. 

Jakou roli hrají v otázce početí minerály?

U nich je to jiné. Zatímco vitamíny pro muže na plodnost můžeme považovat za podpůrný prostředek, minerály už pomůžou víc. Především zinek – ten má přímý vliv na mužské zdraví. Přispívá k udržení normální hladiny hormonu testosteronu a k rozmnožovací schopnosti. Kromě toho je výborný na prostatu. 

Vitamíny pro muže na plodnost - ilustrační obrázek

Zinek je důležitý pro kvalitu spermií

Podílí se na jejich tvorbě tím, že pomáhá udržovat hladinu mužských hormonů. Jde o komplikovaný proces, kdy vše souvisí se vším. Ostatně, hladina hormonů ovlivňuje nejen potenci. U starších mužů je to důležité spíše pro zdravou prostatu. Pamatujte ale na to, že spermie dozrávají několik týdnů, proto je zapotřebí doplňovat zinek dlouhodobě. 

Mnoho mužů má nedostatek zinku, ovšem ani s jeho nadbytkem by se to nemělo přehánět.

Pokud řešíte otázku plodnosti, doporučujeme situaci konzultovat s lékařem a zinek užívat v takovém množství, jaké sám doporučí. 

Snažte se pečovat o duševní zdraví

Ne nadarmo se říká, že duševní stav úzce souvisí se stavem zdravotním. Mnoho párů zažívá během snahy počít miminko obrovský nátlak. Tím se dostávají do začarovaného kruhu – po fyzické stránce je vše v naprostém pořádku a přesto se nedaří otěhotnět. 

Psychika hraje obrovskou roli! Spíš než vitamíny pro muže na plodnost proto vyhledávejte způsoby, jak si duševně odpočinout. Věnujte se sportu, mějte zdravý jídelníček a dostatečně spěte. Tyhle maličkosti bývají kvůli jejich zanedbávání příčinou toho, že počít potomka trvá dlouhé měsíce. 

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se