Doplněk stravy

Zapomeňte na zvýšení testosteronu – podpořte jeho přirozenou tvorbu

Zvýšení testosteronu na základě užívání hormonů je velmi složitá cesta, která je vhodná jen pro málo mužů. Každý se ale může jednoduše zaměřit na to, jak pomoci přirozené tvorbě testosteronu v těle. Hned si vysvětlíme jak:

Zapomeňte na zvýšení testosteronu – podpořte jeho přirozenou tvorbu

Proč hraje hladina testosteronu důležitou roli?

Na první dobrou vás nejspíš napadne, že testosteron je důležitý pro plodnost a intimní život. Určitě máte pravdu, ovšem je to jen jeden dílek z celé skládačky. Nízká hladina testosteronu může způsobit vyčerpání, únavu, podrážděnost, slabší fyzickou kondici, ale třeba i sklony k ukládání tuku nebo kvalitu vousů a vlasů. 

Testosteron, stejně jako ostatní hormony, pomáhá v celkovém řízení lidského organismu. Jeho produkce s věkem přirozeně klesá. Děje se to zhruba po třicítce, a s každým rokem bývá hladina testosteronu o něco nižší. Právě mezi třicítkou a čtyřicítkou mohou muži začít pociťovat, že už nejsou v tak skvělé formě, jako když jim bylo o pár let míň.

Zvýšení testosteronu není pro každého

Jistě vás napadá, že zmíněné potíže by vyřešilo, kdyby se dal doplňovat testosteron v tabletách. Takhle to bohužel nefunguje – umělé dodávání hormonů pro zvýšení testosteronu je vhodné pouze pro ojedinělé případy, kdy je nedostatek testosteronu způsoben vážným onemocněním. Taková léčba vždy probíhá pod zdravotním dozorem! 

Každý muž ale může každý den pomoci tomu, aby podpořil tvorbu testosteronu v jeho těle. 

Dopřejte si kvalitní spánek i pestrou výživu

Testosteron se tvoří hlavně během spánku. Aby se celý proces nastartoval, dlouho to trvá. Je prokázáno, že délka a kvalita spánku v tom hraje zásadní roli. Jednoduše řečeno – během hodinového šlofíka odpoledne na gauči se testosteron nevytvoří. Je zapotřebí spát nejméně 8 h denně, ideálně vždy ve stejném čase, a odstranit rušivé podněty. 

Velký vliv má i výživa. Zaměřte se hlavně na příjem zinku – ten se podílí na udržení normální hladiny testosteronu, přispívá k plodnosti a rozmnožovací schopnosti. Co se týče nepříjemných projevů nedostatku testosteronu, jako jsou únava či podrážděnost, doporučujeme využít sílu bylinek. 

Třeba ženšen působí jako pořádně silná káva, na rozdíl o ní jsou jeho účinky dlouhodobé, a navíc podporuje odolnost vůči stresu. Psychickou pohodu navodí pískavice řecké seno

 

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se