Doplněk stravy

Nedostatek testosteronu a andropauza se týkají všech mužů, přitom mají snadné řešení

Oba zmíněné termíny zní odborně, ale nejde o nic jiného, než o období v životě, kdy dochází k poklesu tvorby pohlavních hormonů. Znát můžete také termín přechod. Máme několik tipů, jak nedostatek testosteronu řešit:

Nedostatek testosteronu a andropauza se týkají všech mužů, přitom mají snadné řešení

Ať už se bavíme o ženách nebo mužích, andropauza i menopauza mají mnoho společného. Objevují se přibližně kolem 45-55 roku života, a nesou s sebou podobné obtíže. Nedostatek testosteronu u mužů ve společnosti není příliš diskutované téma. Přesto se nikomu nevyhýbá. Rozdíl je ale v tom, že každý muž vnímá projevy andropauzy jinak. Může to být třeba:

Ztráta energie a pocit vyčerpání

Nejčastějším projevem andropauzy, kdy dochází k úbytku testosteronu, je únava. Najednou už toho nelze zvládnout tolik, co dřív. Ubývá fyzická i psychická síla, a tato ztráta energie je doprovázena větší potřebou spánku. A navazují další obtíže – špatná nálada, podrážděnost, menší odolnost vůči stresu. 

Z fyzických projevů lze zmínit návaly horka, pocení, ale také počínající problémy pohybového aparátu.

Menší libido a ztráta touhy

Nedostatek testosteronu s sebou nese nepříjemnosti v oblasti sexuálního života. Jedná se jak o horší fyzický výkon, tak o menší libido. Na první dobrou by vás proto možná napadlo, že řešením by bylo užívat testosteron v tabletách. Takto to bohužel nefunguje, protože hormony si lidské tělo vyrábí samo, a jejich případné umělé doplňování do organismu je využívá jen v případě vzácných a vážných onemocnění, samozřejmě pod dozorem lékaře.

Nedostatek testosteronu se proto v běžné praxi snažíme potlačit, a povzbudit jeho přirozenou tvorbu.

Testosteron podpoří bylinky i minerály

Tvorbu testosteronu v těle je možné podpořit hned několika přírodními prostředky. Právě tento mužský hormon má na starosti vše, co dělá muže mužem. Základem je doplnit minerály a vitamíny, aby se podpořilo celkové mužské zdraví. Těmi hlavními jsou zinek, selen a hořčík. 

Z rostlinných výtažků nelze nezmínit ženšen. Je to skutečný nakopávač energie, který je několikanásobně povzbudivější, než třeba káva. Také ale probouzí sexuální touhu a zlepšuje výkon. Na rozdíl od kávy s sebou nenese nepříjemné vedlejší účinky a především působí dlouhodobě. 

Ženšen podpoří vaší energii

Kromě doplňků stravy se zaměřte na životosprávu

Pravidelný a dostatečný spánek zde hraje klíčovou roli. Testosteron se tvoří hlavně během spánku. Pokuste se každý den usínat i vstávat ve stejnou dobu, a udělat si v tomto rutinu. Muži po padesátce by měli spát nejméně 8h denně! 

Pro zlepšení fyzické i psychické kondice je samozřejmostí zařadit i pravidelný pohyb. Tělesná aktivita totiž nastartuje tvorbu hormonů.

Velmi podstatným krokem k tomu, jak se cítit skvěle, bez ohledu na věk, je čistá hlava. Snažte se maximálně odbourat stres a vyhnout se situacím, které vám drásají nervy. Právě psychická zátěž je příčinou mnoha vážných potíží, a přitom ji lze účinně podpořit pomocí vitamínů a minerálů. 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se