Doplněk stravy

Jaké má Pískavice řecké seno účinky pro mužské zdraví?

Zajímáte se o přírodní cesty vedoucí k utužení zdraví? Pak vám jistě neunikla síla rostlin. Pískavice řecké seno účinky předčí mnoho jiných bylinek, a proto ji používali už ve starověku. V čem naše předky tolik zaujala, a proč si zaslouží vaše vyzkoušení?

Jaké má Pískavice řecké seno účinky pro mužské zdraví?

Poklad z Jižní Evropy 

Možná už tuhle bylinku znáte pod názvem Trigonella, Fenugrek či Fenugreek. To všechno jsou názvy pro rostlinu ze Středomoří, která patří mezi nejstarší kulturní rostliny vůbec. Používá se jako velice chutné koření, ale i jako léčivka. Na první pohled svým vzhledem nezaujme. Jednoletá rostlina, původem patřící mezi pícniny a obiloviny, plodí v podlouhlých luscích semena. Právě ty jsou často součástí sportovní výživy a potravinových doplňků pro muže.

Pískavice jako vitamínová bomba a zásobárna minerálů

Dalším pozitivem, kterým se pískavice řecké seno pyšní, je výčet vitamínů a minerálů které obsahuje. Nepříliš často se poštěstí najít vitamíny A, C, K, B1, B2 a B3 v jedné rostlině, a k tomu ještě vápník, fosfor, železo, draslík, hořčík, selen a mangan. Zvláště hořčík a selen jsou důležité pro mužské zdraví.

Samozřejmě nelze opomenout bílkoviny a vlákninu. Pokud dnes o některých potravinách a přírodních produktech hovoříme jako o Superpotravinách, pro staré Egypťany musela být Superpotravinou právě pískavice řecké seno!

Pískavice řecké seno je také skvělý přírodní prostředek pro podporu trávení. Ostatně, na dobré zažívání jsou bylinky vždycky nejlepší. Konkrétně se pískavice podílí na metabolismu tuků a také pomáhá udržovat správnou hladinu cukru v krvi. Celkově však prospívá našemu žaludku k tomu, aby fungoval, jak má.

Pomůže Pískavice řecké seno i na zažívání?

Možná už jste zkusili k řešení svých potíží využít sílu přírody, ale chuť čajů či jiných preparátů vás nemile překvapila. Pískavice řecké seno ale není ten případ. Pro své příjemné aroma se používá do kořenících směsí na maso a zeleninu. Vlastně je nedílnou součástí středomořské kuchyně stejně, jako u nás petrželka nebo majoránka. Ani v gastronomii se ale nepoužívá jen pro svou skvělou chuť – díky svým příznivým účinkům podporuje zažívání, a pokrmy ochucené pískavicí jsou pro nás lépe stravitelné, a také předcházíme nepříjemnému nadýmání.

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se