Doplněk stravy

Nedostatek zinku: příznaky, které na něj mohou upozornit

Snažíte se dbát na pravidelný přísun živin? Pak jste jistě přemýšleli nad tím, jak poznáte, jestli jich máte dostatek. Přečtěte si, jaké má nedostatek zinku příznaky a co s tím můžete dělat.

Nedostatek zinku: příznaky, které na něj mohou upozornit

Zinek: prvek pro mužské zdraví

Na co je dobrý zinek? Samozřejmě, že zinek je nezbytný pro každého, bez rozdílu pohlaví nebo věku. Muži z něj ale přece jen těží ještě o něco víc. Obecně je vynikající pro zdravé vlasy a pokožku, podporuje kvalitu nehtů, zubů a kostí. Co se mužského pohlaví týče, podílí se na zdraví prostaty a podporuje rozmnožovací schopnosti. Musíme také zmínit, že podporuje imunitní systém a v tomto ohledu se o něm poslední dobou hovoří víc a víc. 

Lidské tělo obsahuje asi 2 gramy zinku. Přesné množství se odvíjí od tělesné hmotnosti, věku a pohlaví. Zinek se nachází v každé buňce našeho těla.

Jaké má nedostatek zinku příznaky?

Kdy brát zinek? Zajímavostí je, že nedostatek zinku se prý pozná tím, že daná osoba začne slaběji vnímat chutě a vůně. Pravda, jedná se o velmi nespecifický příznak. Hlavním projevem je únava, slabost a pocit horší kondice. Vedle toho tu jsou více viditelné projevy: špatně se hojící povrchové ranky a oděrky, lámavé vlasy a nehty, nezdravě vypadající, křehká kůže.

Potraviny bohaté na zinek

Zinek je totiž mimo jiné prvkem krásy. Obsahuje ho mnoho doplňků stravy pro lepší vzhled. Když v těle chybí, můžeme to poznat i na našem zevnějšku. 

Pravdou je, že příznaky nedostatku zinku vypadají stejně, jako projevy tisíce dalších neduhů. Nikdy proto s jistotou nevíme, co nám přesně může chybět. Pokud máte pocit, že něco není v pořádku budete muset poprosit o návštěvu svého lékaře. Nedostatek zinku pak odhalí krevní testy. 

Zinek v potravinách

V čem je zinek? Možností, jak doplnit zinek, existuje celá řada. Vedle doplňků stravy je to pestrý jídelníček. Co obsahuje zinek? Játra a jiné vnitřnosti, všechny druhy masa, ale zejména tmavé maso. Dále žloutky, mléčné produkty a mořské plody. Zkrátka a dobře, využitelnější jsou pro lidský organismus živočišné zdroje zinku.

Zinek rostlinného původu najdeme v oříškách a semínkách. Bohatá jsou hlavně dýňová semínka. Skvělý zdroj zinku jsou luštěniny. Také proto,že obsahují řadu dalších minerálů a vitamínů. Luštěniny bychom si měli dopřát několikrát týdně, jsou totiž bohaté na bílkoviny.

 

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se