Doplněk stravy

V čem nejvíc škodí kouření mužskému zdraví

Cigarety pochopitelně škodí všem, bez rozdílu ve věku či pohlaví. V čem konkrétně ale negativně působí na mužské zdraví?

V čem nejvíc škodí kouření mužskému zdraví

Poruchy plodnosti a erekce

Přicházejí poměrně rychle. Samozřejmě platí, že čím déle už kouříte, tím hůř. Cigarety přímo ovlivňují mužskou (i ženskou) plodnost, kvalitu spermií a dále schopnost erekce. Jde o kombinaci několika faktorů, které nás bohužel často doženou do reprodukčních klinik a na mnoho nepříjemných vyšetření. Nelze nezmínit také fakt, že kouření negativně působí i na samotný plod. 


Prostata a močový měchýř

Řada lidí má dojem, že nejvíc kouření poškozuje plíce. Ze statistik ale vyplývá, že téměř stejnou měrou způsobuje kouření onemocnění močového měchýře a močových cest, často zhoubného charakteru. U mužů se týká i onemocnění prostaty. Hned v těsném závěsu je to poškození tepen a srdce. Přitom u mužů je zachování dobrého stavu močových cest velice podstatné! 


Kouření z druhé ruky

Pasivní kouření znamená, že člověk nemusí kouřit cigarety sám, ale vdechuje kouř od osob poblíž. Pasivní kouření není o nic méně škodlivé, než to klasické. Cigaretový kouř vdechujeme do plic v chladnější podobě, než kdybychom měli cigaretu sami, proto se dostane hluboko do plicních sklípků. Existuje také termín Kouření z třetí ruky. Tím se rozumí to, že zplodiny z cigaret naše zdraví ovlivňují i po jejich uhašení. Usazují se na oblečení, ve zdech místností, v nábytku i koberci. Tyto toxiny je navíc obtížné odstranit. 


Co kouření poškodí, se už nenapraví

Mýtus, že např. plíce poškozené kouřením se zase zregenerují a obnoví se do původní ,,zdravé“ podoby, koluje celou společností. Takto to bohužel opravdu nefunguje, a poškození buněk jakéhokoli orgánu v důsledku kouření je trvalé a nevratné. 

Soused kouří a nic mu není?

Ano, samozřejmě existují výjimky a jistě znáte osoby, které kouří celý život, a na konec žádnou nemoc nemají. Jak ale můžete vědět, že vás potká stejný osud? Rizika, které kouření způsobuje, jsou mnohem vyšší, než odvaha spoléhat na štěstí…

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora mužnosti
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se